După doar trei ediţii, Les Films de Cannes à Bucarest a devenit unul dintre cele mai aşteptate evenimente cinematografice ale toamnei. Întâlniri cu regizori străini premiaţi la Cannes, masterclass-uri şi proiecţii în premieră ale unor filme care au rulat în prestigiosul festival – sunt câteva dintre propunerile Les Films de Cannes à Bucarest pentru iubitorii de cinema.

Pe lângă titlurile străine, aducem în atenţia publicului filme româneşti de arhivă care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele celebrului festival, şi care pot fi văzute rareori de spectatorii din România.

Rostul acestei manifestări este, deopotrivă, de a populariza un gen de film artistic la care spectatorii români au acces cu dificultate şi de a beneficia de prezenţa unor oameni de film, în ideea că întâlnirile cu publicul reprezintă un mod eficient de a populariza acest gen şi de a educa în spiritul cinematografului de autor. Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, şi regizorii Matteo Garrone (Gomorra), Elia Suleiman (Divine Intervention), Gaspar Noé (Enter the Void), Kornél Mundruczó (Tender Son. The Frankenstein Project) şi Sergei Loznitsa (My Joy) sunt câţiva dintre invitaţii pe care s-au publicul a avut ocazia să-i întâlnească la ediţiile trecute

Cea de-a patra ediţie, programată în perioada 25 – 31 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, aduce câteva zeci de titluri din selecţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes. În cazul multora dintre premiere, nedistribuite în cinematografele din România, Les Films de Cannes à Bucarest va fi o șansă unică pentru cinefili.

Evenimentul este organizat de casa de distribuţie Voodoo Films.