Inside LLewyn Davis - modificat

Grand Prix, Cannes 2013

Regia: Ethan COEN, Joel COEN
Pays: SUA
Anul: 2012
Durata: 105 minute

„Un hit instant de categoria A, marca frații Coen: enigmatic, euforic, irezistibil”, cum îl descria „The Daily Telegraph”, Inside Llewyn Davis este o ataşantă incursiune în lumea muzicii folk din New York-ul anilor 60. Excelent scris, jucat și regizat, filmul distins cu Marele Premiu la Cannes este, totodată, „cel mai inocent” din cariera celor doi regizori și cel care se distanțează cel mai mult de tot ce au făcut până acum, așa cum remarca IndieWIRE.com.

Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake și Garrett Hedlund au rolurile unor artiști care încearcă să-și găsească un loc al lor în cosmopolitul New York, făcând artă de dragul artei. Scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale cărui memorii au fost publicate postum. Toate melodiile din film, majoritatea cântece folk vechi, au fost interpretate live de actori.

Inside Llewyn Davis este al optulea film din carierele lui Joel și Ethan Coen selecționat în competiția de la Cannes și primul recompensat cu Marele Premiu.

Ethan COEN – regie

Joel COEN – regie

Ethan COEN – scenariu

Joel COEN – scenariu

Bruno DELBONNEL – imagine

Jess GONCHOR – scenografie

T Bone BURNETT – muzică

Roderick JAYNES – Mmontaj

Peter F. KURLAND – sunet

Skip LIEVSAY – sunet

Oscar ISAAC – Llewyn Davis

Carey MULLIGAN – Jean Berkey

John GOODMAN – Roland Turner

Garrett HEDLUND – Johnny Five

F Murray ABRAHAM – Bud Grossman

Justin TIMBERLAKE – Jim

We cannot display this gallery